Ken Block - nič več Ford in Subaru, zdaj je na vrsti ...

22. 9. 2021 | Matjaž Korošak
Deli

Audi je v svoje vrste zvabil globalno prepoznavnega Youtube zvezdnika, ki si je ime ustvaril s serijo Gymkhana.

Malce krivično bi bilo trditi, da se je Ken Block svoje umetnosti vrtenja volana naučil samo za serijo Gymkhana, po kateri ga preoznava večina gledalcev. Američan iz Long Beacha (Kalifornija) je namreč že leta 2005 sedel za volan dirkalnika v nacionalnem reli prvenstvu, potem pa kariero uspešno nadaljeval s številnimi zmagami in naslovi, vozil v relikrosu in celo v svetovnem prvenstvu v reliju (WRC).

No, različni adrenalinski navdušenci so ga lahko videli v tudi v motokrosu in rolkanju, glavnino deanrja pa si je vendarle zaslužil s - čevlji. Bil je namreč tudi ustanovitelj in solastnik znamek D.C. Shoes, kjer je skrbel za prepoznavnost znamke.

Pri Audiju predvsem o elektromobilnosti

Zdaj so 53-letnega Američana v svoje vrste zvabili pri Audiju, kjer so ocenili, da bo njegova prepoznavnost skozi vse generacije koristna pri promociji elektromobilnosti. Block spada med zagovornike električnega pogona, navsezadnje tudi zato, ker omogoča tak pogon tudi izredne zmogljivosti in predvsem hipne pospeške. 

Ob podpisu pogodbe o partnerstvu se je Blocku uresničila tudi ena od njegovih otroških želja, saj je lahko sedel za volan kultnega reli dirkalnika skpine B, Audija Quattro S1. Prav uspehi Audija s tem dirkalnikom, tudi na Pikes Peaku, so ga namreč že kot otroka navdušili za dirkaško sceno.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol