Ta kultni terenec je nazaj v svoji originalni obliki!

Ta kultni terenec je nazaj v svoji originalni obliki! (foto: Land Rover)
Land Rover

Kljub temu pa ima vse skupaj eno veliko napako. Cena vas bo namreč pustila brez besed.

Tudi pri Land Roverju so odkrili nišo posebnih modelov. Oddelek Land Rover Classic je tako razkril svojo prvo posebno izdajo modelov Defender na temo dediščine, Classic Defender Works V8 Islay Edition.

Tematska izdaja je posvečena Spencerju Wilksu, direktorju podjetja Rover Car Company in enemu od ustanoviteljev podjetja Land Rover. Model Classic Defender Works V8 Islay Edition se zgleduje po vozilu Land Rover serije IIA v lasti Spencerja Wilksa, ki je zdaj del zbirke Land Rover Classic, in Hebridskem otoku Islay.

Land Rover

Wilksovo posestvo Laggan na otoku Islay so uporabljali za preizkušanje prototipov in leta 1947, ko je svoj spremenjen model vozila Rover vozil po razgibani pokrajini, je lovski čuvaj na posestvu pripomnil, da bi se moral imenovati Land Rover. Tako je nastalo legendarno ime.

Model temelji na enakih tehničnih podatkih kot Defender Works V8 z oddelka Classic, poganja ga petlitrski bencinski motor V8 z 298 kilovati (405 KM) in ima osemstopenjski samodejni menjalnik ZF. Vsako vozilo je povsem obnovljeno, prenovljeno in nadgrajeno, uporabili pa so donatorjevega, letnik 2012–2016. Seveda pa boste morali biti hitri, saj bo na voljo le 30 primerkov, cena pa se giblje med 230 in 245 tisoč funti (za dolgo verzijo 110).

Preberite še: V ladijskih kontenjerjih so se skrivali celih 13 let!

V spodnjem video testu pa lahko preverite, kako se izkaže eden najbolj prestižnih, Range Rover Sport P510e:

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol