Nadaljevanje sezone WRC je končno na vidiku, znan je datum nadaljevanja

Svetovni prvak Ott Tanak je zahvaljujoč pandemiji prišel do domače dirke svetovnega prvenstva. WRC se bo tako končno nadaljeval z relijem v Estoniji 5 in 6 septembra.

Po celem kupu odpovedi in prestavitev, je organizator prvenstva vendarle prišel na plan z rešitvijo, ki bi lahko obveljala. Po zadnjem predlogu bi se naj tako prvenstvo vendarle začelo septembra in sicer z relijem v Estoniji (lani je bil to tako imenovan 'candidate event'), od koder prihaja tudi svetovni prvak Ott Tanak, ki doma uživa status nacionalnega heroja.

Reli v Estoniji bo sicer potekal v okolici prestolnice Tartu in bo med krajšimi v koledarju, saj bo potekal le dva dni, v soboto in nedeljo, z uvodno posebno hitrostno preizkušnjo v prestolnici v petek, vse podrobnosti pa bodo menda znane kmalu.

Hrvaška spet v igri?

Reli, ki bo seveda potekal po makadamski podlagi bo predhodnica dirke v Turčiji (24. – 27. septembra), sledi asfaltni reli v Nemčiji (15. – 18. oktober). Naslednji v koledarju je reli po Sardiniji (29. oktober-1. november), sezono pa naj bi končal japonski reli (19. – 22. november). Ob tem so organizatorji relija v Argentini potrdili, da dokončno odpovedujejo svoj reli, ki so ga doslej le prestavljali.

Po novem koledarju bi naj sezona štela osem relijev, pri promotorju pa pravijo, da so še vedno v razgovorih z dvema organizatorjema, ki bi lahko prispevala nov reli. Gre za belgijski reli Ypres (2.-4. oktober), zanimivo pa je, da so potrdili tudi razgovore s hrvaško z zvezo HAK, kjer so interes za organizacijo relija potrdili že pred letom, zataknilo pa se je pri finančni garanciji države.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord