AŠ 2005: letos znova brez posebnosti in odpovedi dirk?

23. 5. 2021 | Matjaž Korošak
Deli
AŠ 2005: letos znova brez posebnosti in odpovedi dirk? (foto: Uroš Modlic)
Uroš Modlic

Zveza za avtošport Slovenije AŠ2005 je stopila v tekmovalno sezono 2021 in pri tem v novih razmerah skušala ohraniti kar se da normalen način delovanja.

V aprilu je uspešno izpeljala dva izobraževalna seminarja, enega za športne funkcionarje in enega za voznike. Slednji imajo v skladu z razpisanim tekmovalnim koledarjem že prve nastope. Sezona državnega prvenstva se je sredi aprila začela z gostovanjem na Madžarskem, kjer je na dirkališču Hungaroring v okviru prvenstva CEZ in pokala ​ESET potekala prva dirka cestnohitrostnega prvenstva.

Teden dni kasneje so štiri slovenske posadke nastopile na reliju WRC na Hrvaškem, kjer je pomagalo pri izvedbi tekmovanja kar 117 slovenskih športnih funkcionarjev! Med prvomajskimi prazniki pa se je tekmovalna sezona začela tudi na domačem asfaltu, saj smo prvič videli GHD v Tolminu.

Prav tako so potrjene tudi že naslednje dirke v koledarju, saj se bo sezona relija začela v Velenju, gorske dirke se bodo nadaljevale s prvim gostovanjem naših voznikov v dalmatinskem Skradinu, dirkači v krožnem prvenstvu pa so že opravili drugi tekmovalni konec tedna na Slovakiaringu. Ob tem velja poudariti, da je zaživelo tudi napovedano sodelovanje med Zvezo AŠ2005 in RTV Slovenija, saj bo nacionalna hiša po vsaki dirki pripravila vesti za svoje informativne oddaje in istočasno tudi sklop daljših reportaž.

Seveda pa avtomobilske dirke niso le vozniki in gledalci, za ustrezno in predvsem varno izvedbo prireditev so nujno potrebni tudi vestni organizatorji in izobraženi športni funkcionarji. Za vsakogar, ki želi biti aktiven člen v avtomobilskem športu, pa si ne more privoščiti dirkanja, je to odlična možnost sodelovanja. Kako lahko to storite? Ni težko, prvi korak opravite tako, da nas kontaktirate na spletni povezavi www.as2005.eu ali pa stopite do najbližjega društva, člana Zveze AŠ2005, jim izrazite svojo željo in povprašate za pomoč. Tako boste lahko hitro začeli pomagati graditi zgodbo tega atraktivnega športa.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol