Zadnje dejanje: Rally Idrija s klasično mestno preizkušnjo

11. 11. 2023 | Matjaž Korošak
Deli

Zadnje dejanje letošnjega prvenstva se bo v Idriji začelo danes, s klasično mestno hitrostno preizkušnjo ob 15.00 uri. Tekmovalni del relija bo sicer na vrsti v nedeljo, z osmimi preizkušnjami v okolici Idrije.

Sklepni del letošnjega avtomobilističnega državnega prvenstva se bo torej odvil preko vikenda v meki slovenskega relija, v Idriji. Kot že vrsto let je zadnji reli vselej v tem notranjskem mestecu, ki živi in diha z avtošportom, predvsem z relijem. Letos je ekipa okoli bratov Kacin pripravila tudi atraktivno mestno hitrostno preizkušnjo, ki bo le uvod v nedeljski tekmovalni dan. 

V soboto popoldan preizkušnja po centru Idrije

Tako bo mestna HP na sporedu v soboto ob 15. uri, nedeljski del pa z znanimi preizkušnjami Zadlog, Jelični Vrh, Ledine od 9.00 pa do 15.00 (štarti HP). Kar 80 posadk je prijavljenih na zadnji reli v sezoni, ki bodo morale v dveh dneh prevoziti dobrih 87 km hitrostnih preizkušenj. Med dolgo vrsto prijavljenih so seveda vse najboljše slovenske posadke, čeprav je naslov najboljšega že oddan.

Na štartu vsi najboljši Slovenci

Tako bo s številko 1 na štartu novi, še neuradni državni prvak Marko Grossi s sovoznico Taro Berlot, pa domači posadki Darko Peljhan - Matej Čar, serijska prvaka Rok Turk - Blanka Kacin, s številko 4 prihaja v Idrijo legendarni avstrijski serijski državni prvak Raimund Baumschlager (s sovoznikom Pirminom Winklhoferjem) ...  Za najvišja mesta se bodo poleg omenjenih potegovali še Mitja Klemenčič - Vili Ošlaj in Aleš Zrinski - Rok Vidmar, morda še hitra Italijana Federico Laurencich in Alberto Mlakar. Vsi omenjeni vozijo dirkalnike najvišjega razreda Rally2/R5 (ali  RN4).

Preberite še: Izšel je novi Avto magazin: Predstavljamo vam družinsko Čehinjo, Škodo Superb. Preizkusili smo električnega Jeepa Avengerja in Minija Cooperja S Cabrio, ter se na izlet zapeljali z Alpine A110 R

Morda vas bo zanimal tudi pogovor, ki ga vodi Tilen Artač

Slovenska filharmonija je z novo sezono že na široko odprla svoja vrata. Vstopnice in abonmaje za njihove koncerte najdete na tej povezavi.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol