Osvežitev: Honda CB125R (2024) - je to največ, kar ponuja segment A1?

Honda je prenovila svojega najbolj premijskega predstavnika v razredu 125-kubičnih centimetrov, model CB125R. Vrhunsko opremljeni neoretro naked, pa bo pri pooblaščenih prodajalcih na voljo že v mesecu maju za 5.390 evrov.

Nova cena za prenovljenega CB125R je tako le za 100 evrov višja kot je bila lani,  vendar za to razliko prejmete popolnomma nov barvni TFT zaslon, ki omogoča tri različne načine prikazovanja podatkov, ter vrsto uporabnih podatkov, kot so poraba goriva, indikator izbrane prestave, nastavitve pa omogočajo tudi poljubno aktivacijo opozorilnika za visoke vrtljaje. Vse te funkcije se opravlja preko krmilnega gumba na levi strani krmila.

honda

Motor bo jasno ponujal največjo dovoljeno moč v tem razredu. Polnih 11 kilovatov oziroma 15 konjev moči je pač največ, kar lahko začetniki legalno vozijo po cestah. Motor je po novem usklajen s standardom Euro5+, porabi pa le 2,2 litra goriva na sto klilometrov.

 

honda

Tudi na področju izbranih komponent novi CB125R predstavlja vrh ponudbe v svojem razredu, saj je opremljen z USD vilico premera 41 milimetrov, dobavlja pa jih Showa. S tem se je na področju sprednjega vzmetenja mali 125-kubični naked izenačil z motocikli iz bistveno večjih razredov. Ko ga boste pripravili za vožnjo bo tehtal le 130 kilogramov, zato si lahko obetate iskrost v zavojih, živahnost in lahkotnost.

honda

Poskrbeli so tudi za varnost in vgradili  2-kanalni zavorni ABS sistem, ki se pri delovanju opira na sodobno IMU enoto. Ponoči boste po zaslugi LED tehnologije v vseh svetilih dobro videli na cesto, prav tako pa bodo drugi, dobro videli vas.

honda

Izbrati si morate le še barvo. Na voljo so štiri barvne različice:

  • modra, PEEF SEA BLUE METALLIC
  • bela, PEARL COOL WHITE
  • temno siva, MAT CYNOS GRAY METALLIC
  • rdeča, PEARL SPLENDOR RED

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol