Triumph Rocket Storm GT3 IR - več moči, to že. Kaj pa masa?

Triumph Rocket Storm GT3 IR - več moči, to že. Kaj pa masa? (foto: triumph)
triumph

Triumph je predstavil izboljšano različico svojega impresivnega power kruzerja. Njihov Rocket Storm 3 GT IR ima zdaj več moči kot njegov najbolj neposredni italijanski tekmec Diavel.

Po novem bo najmočnejša različica angleškega kruzerja, v katerem je vzdolžno vgrajen trivaljni motor z delovno prostornino 2.458 kubičnih centimetrov, razvila 182 'konjev' (134 kilovatov), kar je za 15 'konjev' (11 kilovatov) več kot aktualni model. Za enako vrednost bo tako novi Rocket presegal tudi moč, ki jo trenutno razvije štirivaljni motor v Ducatijevem Diavelu.

A glavnina razlike se skriva v navoru. Tega bo pri Triumphu od zdaj več za 4 Nm in bo znašal 225 Nm, pri Ducatiju, ki ima za polovico manjšo delovno prostornino, pa je tega na voljo 'le' 126 Nm.

triumph

No, vseeno pa angleški mišičnjak kljub svojim zastrašujočim tehničnim podatkom italijanskega 'hudiča' ne bo prav zelo prestrašil, saj je ta ob primerjavi razmerja med močjo in maso s svojimi 236 kilogrami za več kot tretjino boljši. Triumph namreč tehta kar 317 kilogramov, zato tudi poskus, da bi z vgradnjo lažjih koles na tem področju naredili razliko, ni bil najbolj uspešen.

Kljub dejstvu, da je Triumph Rocket zelo specifičen motocikel, pa je tovarna postregla s podatkom, da so od začetka prodaje aktualne generacije od leta 2019 do danes prodali že več kot 18.000 teh težkokategornikov.

Preberite še: