AMZS: pri AŠ2005 zavajajo javnost!

11. 4. 2015
Deli

Te dni veliko prahu dviguje projekt AŠ2005, po katerem naj bi blizu letališča v Cerklajh zgradili nov center varne vožnje in dirkališče.

Na nepravilnosti so že opozorili nekateri lokalni prebivalci ter upravitelj podobnega poligona le 5 kilometrov stran, Tomo Staut, ki opozarja, da gre za nelojalno konkurenco, saj je država AŠ2005 postavila v priviligiran položaj, ko jim je zemljišče za gradnjo takorekoč podarila, in da finančna konstrukcija projekta še ni zaprta, v ozadju pa so tudi zanimive povezave nekaterih akterjev s politiko.

Oglasili so se tudi pri AMZS, kjer so navedbe AŠ2005, da Slovenija nima primernih poligonov za šolo varne vožnje za kategorije C, D in E, jasno postavili na laž. Takšne programe namreč na njihovem poligonu na Vranskem že dolgo izvajajo - tudi za vojaške potrebe. O odnosu FIA do takšnih projektov, na katerega se sklicujejo pri AŠ2005, pa so zapisali: "V AMZS se ponašamo z najvišjimi ocenami izvedenih programov varne vožnje v okviru FIA in sicer na vseh treh področjih: glede na infrastrukturo, programe in strokovnost kadrov.

Nadalje pojasnjujemo relacijo z mednarodno avtomobilistično organizacijo FIA, katere podporo pri projektu v svojih izjavah navaja gospod Anton Anderlič. FIA svoje poslanstvo izvaja na dveh področjih: športu in mobilnosti. Področje mobilnosti v Sloveniji zagotavlja AMZS, športno oblast pa si pri nas delita AMZS in AŠ 2005. AMZS je krovna organizacija za področje moto športa in kartinga, AŠ 2005 za (preostali) avtomobilizem.

FIA je seznanjena, da v Sloveniji (pod okriljem AMZS, ki je njena članica) že deluje eden najsodobnejših poligonov varne vožnje, ki omogoča tudi najzahtevnejšo vadbo za C, D in E kategorije," so še zapisali pri AMZS.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol