Audijev električni SUV bo imel korejske baterije

18. 8. 2015
Deli
Audijev električni SUV bo imel korejske baterije (foto: Audi)
Audi

Audi bo baterijo za svoj popolnoma električni športni terenec razvil iz baterijskih celic, ki jim bodo za osnovo služile baterijske celice, ki jih bodo razvili v korejskih podjetjih LG Chem in Samsung SDI.

Kot so sporočili iz Audija, bosta oba korejska partnerja v zvezi z razvojem baterij za njihov športni terenec, najverjetneje bo šlo za Audi Q6 E-Tron, ki ga bodo s študijo napovedali v Franfurtu, izvedla investicije v Evropi, kjer bosta baterije tudi izdelovali.

Nove baterije bodo Audijevemu športnemu terencu zagotovile doseg več kot 500 kilometrov. Iz tega podatka lahko sklepamo, da je govora o litij-ionskih baterijah, ki jim bo zmes niklja, kobalta in mangana zagotovila ugodno razmerje med močjo, energijo, toplotno stabilnostjo in stroški. Takšne baterije so bile namreč predmet patentnega sporazuma, ki sta ga pred kratkim podpisali podjetji 3M in LG Chem. Zadnje je tudi partner pri razvoju baterij za novi Audi.

Član Audijevega upravnega odbira za razvoj Dr. Ulrich Hackenberg je ob objavi sodelovanja dejal: "V svojem prvem povsem električnem športnem terencu bomo združili vožnjo brez emisij in užitek v vožnji. Inovativne baterijske celice, ki jih bosta razvila LG Chem in Samsung SDI, bomo optimalno integrirali v arhitekturo avtomobila in s tem dosegli atraktivno kombinacijo športnosti in dosega."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol