Jaguar F-Pace - za ljubitelje vozne dinamike

30. 8. 2015
Deli

Jaguar predstavlja konkretne fotografije njegovega prvega športnega terenca, za katerega pravijo, da bo navdušil z razponom dinamičnih zmogljivosti in bo osredotočen na voznike, ki so zaljubljeni v vožnjo.

Voznike in potnike naj bi navdušil s sozvočjem okretnosti in udobja, na gorskih prelazih s serpentinami, zavitih podeželskih cestah in avtocestah pa naj bi presenečal z odzivnostjo in natančnostjo, prefinjenostjo in ubranostjo. Vsekakor naj bi kljub terenski zasnovi ostajal čistokrvni Jaguar.

Pri razvoju karoserije so se inženirji izdatno posluževali lahke strukture iz aluminija, ki omogoča natančno in nadzorovano vodljivost brez izgube udobja, izhaja pa iz strukturne togosti ter izbrušenega prednje preme z dvojnimi vodili in zadnje z integralnim členom. Za učinkovit prenos podatkov o podlagi skrbijo natančen volan z električnim servom in kombinacija štirikolesnega pogona v kombinaciji s tehnologijo nadzora vektorjev navora, ki jo je uvedel F-Type. Pri razvoju so se inženirji posluževali tudi računalniških simulacija, ki so jim omogočile natančno usklajevanje parametrov avtomobila.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol