Novi Audi Q5 na videu

22. 4. 2008
Deli

Audi Q5 je dolg 4, 63 m in širok 1, 88 m, v višino pa meri le 1, 65 m – in ima tako v primerjavi s tekmeci že skoraj športna proporcionalna razmerja. Tudi z nizkim količnikom zračnega upora (cx = 0, 33) prekaša marsikaterega tekmeca v svojem razredu.

Oblika Audija Q5 je s športno eleganco ter ostro začrtanimi linijami in ravnimi površinami odraz značaja znamke Audi. Na obeh straneh velike mreže hladilnika z enodelnim okvirom izstopata markantna žarometa. Kot dodatna oprema so na voljo biksenonske luči in dnevne luči s svetlečimi diodami.

Stranska dela zaznamujejo velika kolesa in robovi, ki se dvigajo proti zadku. Elegantna strešna linija, okronana s strešnimi letvami, poudarja kupejevske linije vozila. Pokrov prtljažnika, ki sega v stranska dela, razkriva sorodstvene vezi z večjim Audijem Q7. Tako kot pokrov motornega prostora je izdelan iz aluminija. Tudi zadnje luči so za doplačilo na voljo v izvedbi s svetlečimi diodami.

Pri zunanjosti je mogoče izbirati med tremi izvedbami – črno (serijska oprema), s kontrastnim lakiranjem ali popolnim lakiranjem v barvi vozila. Poleg tega sta na voljo dva paketa za karoserijo. S paketom zunanje opreme S line novi visokozmogljivi SUV dobi odločne športne poteze, medtem ko alternativni paket terenske opreme, ki vključuje ščitnika za podvozje spredaj in zadaj ter 19-colska platišča.

Foto in video: Audi

q5