Slovenski avto leta 2015: glasujte in osvojite nagrade!

19. 11. 2014
Deli

Tudi letos lahko bralci Avto magazina in obiskovalci naše spletne strani glasujete za enega od predlaganih kandidatov za Slovenski avto leta – tokrat jih je v izboru 13. S pravilnim odgovorom na nagradno vprašanje in glasom za enega od avtomobilov se boste lahko potegovali tudi za eno od  nagrad.

Za Slovenski avto leta 2015 lahko glasujete z glasovnico iz revije iz revije ali pa prek spleta. Skupaj z Avto magazinom izbor organizira še šest medijev, Dnevniki Delo, Dnevnik in Večer, Motorevija, radio Val 202 in spletni portal Siol.net. Ta tradicionalni izbor je že 23. po vrsti.

Izbira avtomobilskih novosti, ki so se letos pri nas prvič pojavile, je manjša kot na primer lani, a vse osnovne značilnosti izbora ostajajo enake. Na spisku kandidatov za slovenski avto leta 2015 so vsi tisti, ki so prišli na slovenski trg letos in jih bodo do 15. decembra 2014 prodali in registrirali vsaj 50 primerkov. Iz spiska kandidatov najprej bralci in obiskovalci izberete avtomobile s svojim glasovanjem, uvrstitev avtomobilov pa se ugotavlja po posameznih medijih, ki sodelujejo. Iz prispelih glasov bo vsako uredništvo ugotovilo vrstni red glasovanja bralcev in nato prvim petim dodelilo točke, prvemu šest, drugemu štiri, tretjemu tri, četrtemu dve in petemu eno. Zbir seštevkov iz sedmih medijev, ki sodelujejo v glasovanju za slovenski avto leta 2014, pa bo dal pet finalistov. Te bodo avtomobilistični novinarji iz vseh sedmih sodelujočih medijev v finalu ocenili in izmed njih izbrali zmagovalca.

Pogoje sodelovanja najdete na spletni strani organizatorja, Publimedia d.o.o. Leskoškova 11, 1000 Ljubljana.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem