Polnjenje električnega vozila vas lahko drago stane, ali pa celo pahne v zapor. Kako?

16. 4. 2024 | Gregor Žvab
Deli
Polnjenje električnega vozila vas lahko drago stane, ali pa celo pahne v zapor. Kako? (foto: Profimedia)
Profimedia

Le kaj je šlo narobe pri polnjenju električnega avtomobila, da je možakar končal za rešetkami?

Dokler ne koristimo svoje elektrike, za katero plačujemo, je vožnja z električnimi avtomobili lahko zelo poceni. To si je najbrž mislil tudi možakar na Švedskem, ki je v javni garažni hiši našel vtičnico, ki sicer ni namenjena polnjenju avtomobilov in nanjo priklopil svoj električni avto.

To je storil večkrat, podjetje, ki upravlja z garažo, pa je njegovo početje opazila na nadzornih kamerah. Ker se na švedskem "ne hecajo", so poklicali policijo, ta pa ga je prijela in za svoja dejanja je moral odgovarjati.

Profimedia

Marsikdo bo rekel, pa dobro, saj je samo ukradel nekaj elektrike. A srž problema ni v tem. Namreč, na švedskem je varnost na prvem mestu, tako da je možakar obtožen nezakonite preusmeritve električne energije. Lahko bi namreč prišlo do požara, ki pa bi imel katastrofalne posledice.

Na koncu ga bo polnjenje drago stalo, saj bo moral za svoje početje plačati 850 evrov, ter 30 dni preživeti za rešetkami. Lahko pa bi jo odnesel še slabše, saj je zagrožena kazen na švedskem lahko tudi do eno leto zapora.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol