Tuning World Bodensee

29. 5. 2009
Deli

Nemški 'uvod' v sezono predelav tudi tokrat ni razočaral. Bodensee je v začetku maja za štiri dni postal prizorišče skoraj vsega, kar premore sodobna tuning scena.

Kljub odsotnosti nekaterih zvenečih imen in težavam precejšnjega dela tuning panoge, ki jo je finančni 'vihar' obiskal skupaj z upadom povpraševanja v avtomobilski industriji, se organizatorji lahko pohvalijo s podobnimi (in celo nekoliko višjimi) 'bilančnimi' številkami kot lani: 107.500 obiskovalcev, 1.000 avtomobilov, 22 premier (Hamann Tycoon BMW X6, Steinmetz Opel Insignia Sports Tourer, JMS Scirocco ipd.), 154 zasebnih avtomobilskih klubov, 411 novinarjev iz 14 držav …

Majski šov v Friedrichshafnu je v zabavljaškem duhu dodatno začinil spremljevalni program, ki ni skoparil z misicami, atraktivnimi drifterskimi vložki, plesnimi akrobacijami in celo sumo borbami. Na ta način si bo Bodensee na tuning zemljevidu priigral konkurenčni kapital tudi za gospodarsko prijaznejše čase. Upajmo, da bomo o slednjih lahko poročali že 13. maja 2010, ko bo na vrsti nova uprizoritev.

Matej Grošelj, foto: Messe Friedrichshafen

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol