Avto magazin: Odkrivamo novi Peugeot 308 in skrivnosti poceni vožnje na avtoplin

18. 4. 2013
Deli
Avto magazin: Odkrivamo novi Peugeot 308 in skrivnosti poceni vožnje na avtoplin

V novem Avto magazinu objavljamo prilogo o avtomobilih s pogonom na plin, razkrivamo pa tudi naslednika Peugeota 308, katerega zamenjava je napovedana že za letošnjo jesen.

Ob tem bo Peugeot 308 tudi prvi model, pri katerem bo naslednik modela obdržal enako oznako kot dosedanji rod. Druga 'koncernska' novost sliši na ime Wild Rubis. V Šanghaju bo Citroën predstavil nov model iz serije DS, tokrat v terenski podobi.

Kot že omenjeno v novem Avto magazinu objavljamo obširno prilogo o plinu, no, o pogonu na plin. Preskusili smo kar štiri različne avtomobile, z različnimi motorji in pogoni. Hkrati smo izračunali ali se predelava oziroma nakup že serijsko predelanega avtomobila splača in ugotovili, zakaj obstajajo v Sloveniji še vedno nekateri (upravičeni) zadržki.

Opel bo do leta 2016 predstavil tri popolnoma nove družine motorjev in tako povsem zamenjal 80 odstotkov vseh svojih pogonskih strojev. Vas zanima katere? Odgovor najdete v novem Avto magazinu.

Ponovno smo se zapeljali s hitrimi Nissani. Glavna vloga je spet pripadla Nisanu Juku, seveda z oznako Nismo, preskusili pa smo tudi močnejše modele.

Citroën je s serijo DS zadel v polno. Modeli se vsi po vrsti, vsaj za čase v katerih živimo, dobro prodajajo. Kot zadnji se jim je pridružil DS3 Cabrio, ki pa je poseben kabriolet. Če vas zanima kakšen, si lahko obširen test preberete v novem Avto magazinu.

Povsem drugačne zgodbe pišejo in ustvarjajo pri Dacii. Zamisel je bila ustvarjati poceni avtomobile za preproste uporabnike, a zgodba se je hitro spremenila v vsesplošno zanimanje. In Dacia je postala prepoznaven avto tudi v 'razviti' Evropi. Kratki test.

Druženja z Volkswagnom Golfom, ki smo ga imeli na podaljšanem testu je konec! Jasno, v uredništvu ga pogrešamo prav vsi, navsezadnje je pred časom postal celo svetovni avto leta!

O Nissanu Leafu je bilo povedanega in zapisanega veliko. Tokrat smo se odpravili z njim do slovenske obale. Nam je uspelo?

V tokratni številki Avto magazina je motociklistom namenjen KTM 1190 Adventure, pripravili smo reportažo z dogodka Masters of Dirt, pod drobnogled pa vzeli številna tekmovanja iz sveta avto-moto.