Novice Promocijsko sporočilo

Varta z novimi tehnologijami za osebne avtomobile s sistemom start/stop

9. 5. 2017
Deli

Start/stop sistemi so dandanes vedno pogostejši v novih avtomobilih kjer pripomorejo k manjši porabi goriva pri mestni vožnji.

Po nekaterih napovedih lahko do leta 2020 pričakujemo, da bo približno 80 % vseh novih vozil, ne glede na segment in razred, opremljenih s sistemom start/stop, ki samodejno izklopi in znova zažene motor, da skrajša čas prostega teka motorja in tako zmanjša porabo goriva ter izpuste. Vse to pa zahteva drugačne – prilagojene akumulatorje.

Pri Varti, kjer so specialisti za akumulatorje z dolgo tradicijo so razvili tehnologijo, namenjeno prav osebnim avtomobilom s sistemom start/stop. Akumulatorji Silver Dynamic AGM so bili zasnovani za sisteme start/stop, kjer se mora akumulator hitro napolniti. Polnjenje je doseženo z energijo iz sistema za regenerativno zaviranje. Posebna svinčeno-kislinska tehnologija AGM skrbi za absorpcijo vse kisline v akumulatorju, kar zagotavlja visoko ciklično stabilnost. To akumulatorju omogoča večkratno praznjenje in polnjenje, ne da bi izgubil na zmogljivosti in dosežejo napajanje najzmogljivejših vozil in dodatkov. Akumulator AGM je varen in zaščiten pred iztekanjem tudi v primeru okvare, ponuja pa trikrat daljšo ciklično življenjsko dobo od običajnih akumulatorjev.

Ta dovršeni izdelek s svinčeno-kislinsko tehnologijo kjer je elektrolit prepojen na stekleni volni (AGM) zagotavlja največjo mero moči, ima dolgo življenjsko dobo in ne potrebuje nobenega vzdrževanja. Po zaslugi ekskluzivne in patentirane tehnologije PowerFrame je mreža v primerjavi z mrežami z drugačno zasnovo do 66 % bolj trpežna in odporna na korozijo. Mreža z zasnovo PowerFrame, ki je del teh akumulatorjev zagotavlja izjemno moč pri hladnem zagonu, saj je pretok električnega toka v primerjavi z mrežami z drugačno zasnovo do 70 % boljši. Za proizvodnjo mrež PowerFrame® je porabljenih 20 % manj energije, ob tem pa nastane za 20 % manj toplogrednih plinov kot pri drugih načinih proizvodnje, zato je to do okolja prijaznejša tehnologija. Za avtomobile z motorji s sistemom start-stop, a brez regenerativnega zaviranja, pri Varti ponujajo linijo Blue Dynamic EFB.
Vse o akumulatorjih Varta lahko preberete na www.varta-automotive.si, ponudbo s cenami pa najdete na www.euroton.si