Zero Tour 2016: karavana električnih avtomobilov v Ivančni Gorici

6. 9. 2016
Deli

V okolici Ivančne Gorice je zadnji konec tedna potekala prireditev Zero Tour 2016, na kateri so lastniki električnih avtomobilov osveščali o njihovih porednostih vse, ki so karavano srečali na štartnih točkah in ob poti.

Poleg deljenja izkušenj in testnih voženj so lastniki in uporabniki električnih avtomobilov predstavili tudi neizkoriščene priložnosti Slovenije na področju zelenega turizma, ki mu dodatne možnosti ponuja predvsem kombinacija z električno mobilnostjo.

Svoje izkušnje z električno mobilnostjo je predstavil tudi eden od pionirjev električne mobilnosti v Sloveniji Andrej Pečjak, ki je ovrgel vrsto mitov in predsodkov v zvezi z uporabo električni avtomobilov, kakršen je denimo strah pred omejenim dosegom 150 kilometrov, ki v resnici trikratno presega dnevne potrebe povprečnega slovenskega voznika.

Udeleženci dogodka Zero Tour 2016 so nazadnje oblikovali tudi sporočilo, ki pravi: " Električna vozila so zelo uporabna in primerna za povprečnega Slovenca ter obenem niso tako draga, kot se zdijo na prvi pogled. Stroški na prevožen kilometer, če avtomobil polnimo na domači vtičnici, so zanemarljivi. Obenem pa sta okoljski in družbeni vidik rabe električnih vozil izjemno pozitivna."

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem