Povezovanje velikanov! Kaj prinaša sodelovanje Ferrarija in Akrapoviča?

22. 4. 2024 | Gregor Žvab
Deli
Povezovanje velikanov! Kaj prinaša sodelovanje Ferrarija in Akrapoviča? (foto: Ferrari)
Ferrari

Ko moči združita dva velikana, se obetajo dobre stvari.

Ferrari je ena najbolj prepoznavnih avtomobilskih znamk na svetu, Akrapovič pa eden najbolj prepoznavnih proizvajalcev izpušnih sistemov na svetu. Je to sanjska zveza?

To pa bodo povedali rezultati. Ferrari in Akrapovič sta namreč (za začetek) sklenila partnerstvo na dirkaškem področju, in sicer za najvišji razred vztrajnostnega prvenstva FIA WEC (razred Le Mans Hypercar oziroma LMH). Tam Ferrari tekmuje z dirkalnikom 499P, z Akrapovičem pa bodo sodelovali za zadnjih sedem dirk letošnjega prvenstva.

Ferrari

Za začetek se bodo predstavili na domačem terenu v Imoli, sledila bo dirka v Belgiji, junija pa legendarnih 24 ur Le Mansa. Na sporedu bodo še dirke v Braziliji, ZDA in na Japonskem, sezona pa se bo končala novembra v Bahrajnu. 

"Vsi pri Akrapovču smo zelo veseli novega partnerstva," je povedal Akrapovičev izvršni direktor Davorin Dobočnik. "To, da smo postali tehnični partner pri programu Ferrari Hypercar, je za nas velika čast in vsi se veselimo tesnega sodelovanja s Ferrarijem," je dodal.

Ekipa Ferrari AF Corse bo v prvenstvu tekmovala z dvema dirkalnikoma Ferrari 499P: za volanom dirkalnika št. 50 se bodo zvrstili Antonio Fuoco, Miguel Molina in Nicklas Nielsen, dirkalnik št. 51 pa bodo vozili Alessandro Pier Guidi, James Calado in Antonio Giovinazzi.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol