Ženeva 2018: V Evropo je pripeljal Ford Mustang Bullitt

7. 3. 2018
Deli

Ford je v Ženevi pokazal evropsko izvedbo posebne različice Mustanga, Bullitt, s katero se spominja 50. obletnice ikoničnega filma, v katerem je historičnega Mustanga Bullitta vozil nihče drug kot Steve McQueen. Pri njegovi predstavitvi v Evropi so sodelovali člani družine McQueen: Stevov sin Chad in vnuka Chase ter Madison.

Pod motornim pokrovom novodobnega Mustanga Bullitt je petlitrski bencinski motor V8, ki so ga okrepili z odprtim sesalnim sistemom in razdelilnikom, dušilnimi loputami s premerom 87 milimetrov in nastavitvijo elektronike iz Shelby Mustanga GT350. Fordova tehnologija za usklajevanje motornih vrtljajev in menjalnika omogoča gladko prestavljanje navzdol, ki ga spremlja zvočni 'blip' motorja, izpušni sistem pa je zasnovan tako, da poudarja značilno brbotanje motorja V8.

A vse se ne konča le pri motorni tehniki, ampak je Mustang Bullitt obut v posebna 19-palčna platišča. Na zavorah so rdeče Brembove čeljusti, opremili pa so ga tudi z lažno odprtino za točenje goriva z Bullittovim pokrovčkom. V notranjosti izstopajo Recarovi oprijemljivi sedeži, ploščica s serijsko številko na voznikovi strani armaturne plošče in bela krogla na prestavni ročici, za stik s sodobnostjo pa skrbita 12-palčni digitalni instrumentni sklop in zvočni sistem z močjo 1000 vatov.

Seveda se Ford ni ustavil le pri Mustangu Bullittu, ampak je v Ženevo pripeljal tudi osveženega Edgea, Fiesto ST in prenovljenega Ka+ s križansko različico Active.