Razkrivamo: Opel Insignia postaja elegantno kupejevska

25. 10. 2015 | Vir: Automedia
Deli

Če lahko sodimo po fotografijah močno maskiranega prototipa, ki so ga fotografi ujeli med preizkusnimi vožnjami, bodo oblikovalci Oplu Insignii prihodnje generacije namenili obliko štirivratnega kupeja, kakršno ima denimo Audi A7.

Oblikovno se bo močno naslanjala na študijo Monza, ki jo je Opel septembra 2013 predstavil na avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

Nova Insignia ne bo le bolj elegantna od sedanje, ampak bo tudi nekoliko zrasla. Po velikosti se bo uvrstila ob bok sodobnikom, kakršna je nova Škoda Superb. Kot pri večini sodobnih avtomobilov ji dodana velikost ne bo prinesla dodatne teže, saj naj bi ji s prijemi lahke gradnje celo za nekaj več kot 200 kilogramov zmanjšali težo.

Kupejevska oblika prototipa navaja tudi na misel, da Opel razvija petvratno kombilimuzino in seveda tudi kombi Sports Tourer, lahko pa bi opustil klasično limuzinsko karoserijo. V notranjosti lahko pričakujemo izčrpen nabor sodobne tehnologije, med katero bo tudi digitalna armaturna plošča, ki se bo zgledovala po armaturni plošči iz študije Opel Monza.

Insignio prihodnje generacije, ki jo na fotografiji vidite tudi ob boku sedanje, lahko pričakujemo na naslednjem avtomobilskem salonu v Frankfurtu oktobra 2017, v prodajne salone pa bo verjetno prišla v začetku leta 2018.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol