Razkrivamo: Prihaja BMW-jeva električna limuzina i5

19. 3. 2016
Deli
Razkrivamo: Prihaja BMW-jeva električna limuzina i5 (foto: BMW)
BMW

BMW naj bi kmalu razširil svojo ponudbo modelov z oznako "i" v imenu. Med majhen električni avtomobil z možnostjo podaljševalnika dosega i3 in športni kupe s podaljševalnikom dosega i8 bo uvrstil še razkošno limuzino s podaljševalnikom dosega, za katero naj bi bilo rezervirano ime BMW i5.

Produktni šef za znamko "i" Henrik Wenders je v pogovoru za revijo Car and Driver povedal, da bodo za izdelavo karoserije i5 uporabili enako tehnologijo z ogljikovimi vlakni kot pri izdelavi drugih dveh modelov. Poleg tega je še povedal, da bodo vanj vgradili električni pogon s podaljševalnikom dosega, kar pomeni, da bo primarno šlo za električni avtomobil.

Kot je povedal Wenders, bi z razvojem i5 radi dosegli, da bi električna limuzina postala prvi avtomobil v družinskih voznih parkih. Sicer ni bil natančen, za kakšen tip avtomobila naj bi šlo, a portal Green Car Reports namiguje, da bo bliže križancu kot konvencionalni limuzini.

Wenders je še omenil, da v podaljševalnikih dosega vidijo le začasno rešitev, dokler baterije ne bodo imele zadostne kapacitete za vsakdanje potrebe uporabnikov. Kot so ugotovili, jih redno uporablja le dobrih 5 odstotkov lastnikov BMW-jev i3.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol